top of page
Obrázek autoraZbyněk Hůrka

Dva zásadní rozdíly mezi dlažbou a epoxidovou podlahou.

Aktualizováno: 3. 11. 2023


Dlažba je velmi rozšířený druh podlahy. Dá se pořídit za celkem nízkou cenu a její vlastnosti jsou všem důvěrně známé.


Co ale Epoxidová stěrka? Tuto moderní litou podlahu nemá doma každý a mezi lidmi nejsou její výhody ještě dobře známé.


V tomto článku vás chceme přesvědčit, proč byste měli investovat do lité epoxidové podlahy a s dlažbou se natrvalo rozloučit👈


Zásadní rozdíly mezi dlažbou a epoxidovou podlahou jsou tyto:

  1. ODOLNOST

  2. ÚDRŽBA

Pojďme na tu první. ODOLNOST je u podlahy velmi důležitá vlastnost. Nikdo nechce řešit poškozenou podlahu po pár měsících a ani za pár let. Nejnáročnější to mají podlahy v garážích, ale i ve vstupních chodbách nebo kuchyních. Intenzivní pohyb, hrubé nečistoty, voda, pády předmětů, atd...


Epoxidové stěrky byly koncipovány původně jako finální vrstva podlahy v průmyslových prostorách a proto je pro ně zátěž v interiérech naprostá hračka. Podívejte se na video níže, kde je jasně vidět výrazný rozdíl mezi mechanickou odolností dlažby a moderní epoxidovou stěrkou. Zatímco dlažbu může rozbít náhodný pád pracovního nástroje, epoxidovou stěrku ani přímý úder nepoškodí.


Druhým rozdílem je ÚDRŽBA. Každý, kdo má doma dlažbu (a je vás většina) tak trochu zavírá oči před špínou, která se již po pár měsících viditelně zjevuje v původně bílých spárách vaší podlahy. Ano, ty hrozné spáry nechce nikdo čistit a taky je ve skutečnosti téměř nikdo pravidelně nečistí. Tato špína zkrátka nejde jednoduchým vytíráním odstranit.


U epoxidové stěrky tento problém nikdy nenastane. Žádné spáry nejsou a ani ty dilatační. Proč? Dilatační spáry betonové nebo anhydritové podlahy se ošetřují speciálním PU tmelem a proto je možné přes ně aplikovat epoxidovou stěrku v jednolité ploše. Pak tedy k dokonalému úklidu stačí lehké stírání mopem, nebo robotem.


To jsou 2 hlavní důvody, proč je epoxidová podlaha jasnou volbou pro ty, kteří chtějí mít novou podlahu bez starostí a tzv. navždy.


Jestli chcete více informací projděte náš web - např. sekci technické parametry nebo se nechte inspirovat ve fotogalerii!


Máte-li otázky, kontaktujte nás. Odpovíme vám zpět co nejdříve!


A sledujte nás na INSTAGRAMU!






239 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page